Glenfiddich Snow Phoenix 2017-05-18T14:20:20+00:00

Project Description

En välbalanserad mainstreamwhisky som inte sticker ut åt något håll. Det var en enad skara bröder som hummande och smackande konstaterade att här både smakade och doftade det ”citrus, vanilj och karameller”. Poängen var samlade inom spannet 79­‐85 vilket gav ett snitt på 83 poäng och epitetet ”sommarwhisky”.

Glenfiddich Snow Phoenix är en exklusiv utgåva från speyside-destilleriet Glenfiddich som komponerades för att märka ut en historisk händelse i destilleriets lagerlokaler. När det begav sig, 7 januari 2010, låg snön tätt packat ovanpå lagerhusen. Till slut klarade taken inte att motstå trycket – och rasade in. Totalt rasade fyra tak in och whiskyn fick flyttas till en annan plats i väntan på återuppbyggnad.

Den begränsade utgåvan Glenfiddich Snow Phoenix består av whisky från ett antal utvalda fat, somliga väldigt gamla, andra av oloroso-typ samt ett antal av klassiska bourbonfat. Whiskyn är tappad vid 47,6% – icke kylfiltrerad. Utgåvan är blandad av whisky i olika åldrar, från 13 till 30 år på fat.

Project Details