Vart är vi på väg?…under ledning av Tomas och Göran

Omsider var det dags för nästa provning i whiskyklubben Angels Share. Det var en gäng förväntansfulla medlemmar som samlade sig till det som har blivit för många en höjdpunkt.
Tema denna gång var ”Vart är vi på väg…? under eminent ledning av Göran och Tomas.

Kvällens första Whisky var en återprovning, många gissningar men ingen lyckades träffa rätt. Det var en Tomatin Cu Bocan Bourbon Cask, 46 %. Färg Ljusgul/blekgul, svag doft av rök i början som klingar av men återkommer emellanåt, även dofter av frukt som päron och ananas. Smaken är innehållsrik, lite sälta och kryddighet men också choklad, citrus och mandel. Munkänslan var spritsig, behagligt bedövande och eftersmaken relativt lång och sötaktig. Alla bröder var tämligen överens om att det var en välgjord Whisky och en bra början på dagens provning. Snittpoängen landade på 82.

Nummer två ut på banan var en nyförvärvad Whisky som broder Göran lyckades ”klicka” hem vid nylansering, en Highland Park Full Volume, 47,2 %. Till karaktären snarlik den första, svag doft av rök, frukttoner som mango och ananas, smak av hav, tång och citrus. Munkänslan var även den liknande den första och eftersmaken lång och behaglig. Bröderna var dock överens om att den var ”snäppet” bättre än den först provade och snittpoängen hamnade på 84. Det känns som vi är på väg mot något spännande.

Så var vi då framme vid kvällens final. Även här var Göran lyckosam och kunde ”ro hem” en nylansering av Kilchoman Red Wine Cask Matured, 50 %. Enligt inhämtad information är det fjärde utgåvan i en serie där destilleriet experimenterar med lagring på fat av något ovanligare slag. Denna gång är det rödvinsfat från regionen Douro i norra Portugal som spelat huvudrollen.
Här känner vi en tydlig doft av rök och tjära, kryddig och balanserad smak. Munkänslan är fyllig och behaglig, eftersmaken är lång. Kvällens höjdare och en perfekt avslutning på vår väg, snittpoäng 87.


By | 2018-02-28T14:45:32+00:00 februari 28th, 2018|Whiskyprovning|Kommentarer inaktiverade för Vart är vi på väg?…under ledning av Tomas och Göran