Höstens första provning avklarad

Under gårdagskvällen samlades vi återigen efter en regnig och kall sommar till höstens första provning. Sanningen att säga så var gårdagen varmare än många va de så kallade sommardagarna… Ur led är tiden!

Efter ett inledande möte, som för oss whiskytörstande kändes som en evighet, öppnades portarna till den himmelska salen… eller i alla fall till det konferensrum vi nyttjade. Men det doftade himmelskt!

Bröderna som ansvarade för kvällens provning, Göran och Kenneth, hade i kallelsen angett ”En provning i höstens färger” som tema. Och visst var det både blekt gula (i två av glasen) och mer guldfärgade droppar i glasen.

Den sedvanliga, och inledande, tystnaden bröts enbart av ett och annat ”hmmmm” och ljudet från sniffande näsor.

I glasen fanns, i tur och ordning en återprovning av den komplexa Double Barrel Bowmore/Glenallachie samt två stycken 200-årsjubilarer: den limiterade upplagan av Laphroaig 15 och Ardbeg Perpetuum. Båda släppta för att fira respektive destilleris 200-årsjubileum.

Snittpoängen redovisas nedan och smaknoter hittas under ”Provade sorter”.

0
Bowmore / Glenallachie
0
Laphroaig 15
0
Ardbeg Perpetuum
By | 2017-11-03T07:06:03+00:00 september 11th, 2015|Okategoriserade, Whiskyprovning|Kommentarer inaktiverade för Höstens första provning avklarad