Rapport från gårdagens provning

w1

Göran hälsar samtliga närvarande välkomna innan smakprovningen kan ta vid.

w2

Kvällens tre sorter var, från vänster till höger i bild;

Glenmorangie Quinta Ruban. En återprovning som bröderna med glädje smuttade på och poängen varierade och snittade 85 P. Förra gången fick den 86P och kostade 529:- Våra inbjudna gäster Margareta Fintling och Ulrika Landberg visade STOR kunskap omgående och gillade denna dryck och eftersom den är en av mina favoriter så är även dessa kvinnor det!!! En av kommentarerna var: fet och fin som en engelsk fruktkaka.

Double Barrel Glenallachie-Bowmore 46.0%. En utmaning där omdömena och kommentarerna varierade stort. Sälta, lite rök, oljig, stickig, läder m.m. mycket att jobba med men en whisky som vinner i längden enligt flera. Den snittade 80 poäng. Pris 749:- Beställning Clydesdale.

Highland Park Sherry Cask Provenance 1998 14 y, 46.0%. En av kvällens höjdare enligt bröderna. Omdömena varierade såsom lite rök, frukt, gummi, kryddig, torv och lång och god eftersmak m.m. En kommentar var ”att det räcker att dopa hästen med”. Denna goda Whisky fick 85 poäng och kostar 1093:-. Beställning Clydesdale.

w3
Kvällens gäster: Ulrika Landberg och Margareta Fintling

w4

Highland Park Sherry Cask Provenance 1998 detaljstuderas

By | 2013-10-23T14:44:18+00:00 oktober 23rd, 2013|Okategoriserade, Whiskyprovning|Kommentarer inaktiverade för Rapport från gårdagens provning